Leipää ”huijausjuurella” vai aidolla vehnäjuurella?

Nyt kun juurella leipominen on muodissa, niin myös isot leipomot haluavat osansa euroista. Lähes kaikille isoille ja keskisuurille leipomoille on tullut valikoimaan ”taikinajuureen leivottuja” leipiä. Kaupassa varmasti moni valitseekin tälläisen leivän koriinsa sen tarkemmin asiaa tutkimatta ja ilahtuneena siitä, että löysi laadukasta leipää vaikkei itse jaksanutkaan leipoa.

Kun tuoteselostetta tutkii tarkemmin, niin valitettavasti lähes aina törmää siihen, että nämä ”taikinajuureen leivotut” leivät on kuitenkin kohotettu teollisella hiivalla. Hiivalla on käynnistetty nopea taikinajuuri, johon leipä on sitten leivottu. Leipäpussin kyljessä lukee sitten isolla ”taikinajuuri”, joka kyllä pitää paikkansa, mutta koska nykyisin puhutaan hyvin paljon vehnähapanjuuresta ja sillä leivotusta leivästä, niin kuluttaja kuvittelee useimmiten että kyseessä on hitaalla menetelmällä leivottu juurileipä vaikkei niin tosiasiassa olekaan.

Onneksi aitoa hapanjuurileipää löytyy myös

Onneksi Suomeenkin on alkanut nousta pienleipomoita, jotka leipovat aidolla vehnähapanjuurella. Kannattaa suosia näiden leipomoiden leipiä, jos ei ole mahdollista leipoa itse. Tampereella toimii Leipomo Jyvä, joka toimittaa leipiä useisiin K-ketjun myymälöihin Tampereen alueella. Virroilla toimii Pieni juurileipomo, joka toimittaa leipiään Reko-ruokajakeluihin ympäri Suomea. Pääkaupunkiseudulla toimii Leipomo Juuri useissa toimipaikoissa. Joensuun seudulla toimii gluteeniton juurileipomo Juuriska.

Aidolla vehnäjuurella leivottu leipä

Tiedätkö sinä leipomon, jossa leivotaan aidolla juurella? Kommentoi alle ja jaa tietosi meille muillekin.

6 vastausta artikkeliin “Leipää ”huijausjuurella” vai aidolla vehnäjuurella?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön tällä sivustolla more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sulje