Mallasleipä

Pitkästä aikaa täällä blogissa. Tervehdys kaikille, teitä lukijoita on aika paljon. Kiitos kun luet blogiani ja toivottavasti ohjeista on ollut sinulle iloa.

Vaikka en olekaan ollut täällä blogissa kovin aktiivinen niin olen leiponut koko ajan. Pääasiassa erilaisia perusleipiä, joiden pääraaka-aineena olen käyttänyt Jalon myllyn vehnä- ja hiivaleipävehnäjauhoja. Lisänä sitten kaikkea mahdollista, siemeniä, muita viljoja ja erilaisia rouheita. Kursseja on myös ollut säännöllisesti, ja on ollut mahtavaa nähdä kuinka leivonnan kipinä tarttuu uusiin leipureihin.

Hiljaiselo blogissa johtuu siitä, että perusleivän ohje on oikeastaan ainoa mitä tässä leivonnassa tarvitsee. Sitä voi soveltaa aivan kaikkeen ja kaikkiin leivonnaisiin joita haluaa leipoa vehnäjuuren avulla. Mallasleipä on pitkään ollut kokeilulistalla ja tällä viikolla viimein tarttui kaupasta mukaan mallasjauhopussi.

Yhteen leipään tarvitset
350 g nestettä (vettä, maitoa tai piimää)
80 g aktiivista ruis- tai vehnäjuurta
60 g ruisjauhoja
70 g mallastettuja ruisjauhoja
Sekoita ainekset myöhään illalla ja jätä seos huoneenlämpöön yön ajaksi.

Lisää seokseen aamulla
80 g tummaa siirappia
400 g vehnäjauhoja
8g suolaa
Anna taikinan kohota huoneenlämmössä, muovaile kohonnut taikina leipävuokaan ja anna kohota uudelleen. Itse sekoitin taikinan n. klo 9 ja leipä meni uuniin n. klo 14. Taikina kohoaa nopeasti koska siinä on paljon siirappia.
Paista 210 ° C noin tunti. Parhaan paistotuloksen saat paksussa alumiinivuoassa.
*korjattu ohjetta 9.11.2019: suola 8 g (ei todellakaan hiiva kuten jossain aivopierussa olin kirjoittanut 😀 )

Leipään voi lisätä haluamiaan mausteita, esim kumina sopii hyvin.

Leipä sopii hyvin esim. voimakkaiden juustojen kaveriksi tai graavilohen ja sipulin kanssa tarjottavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön tällä sivustolla more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sulje