Focaccia Pugliese

Blogissa on ollut hiukan hiljaista ja se johtuu kahdesta asiasta; olen pitänyt paljon kursseja ja lisäksi henkilökohtaisessa elämässä on ollut muutama vaativa tapahtuma, joka on rajoittanut voimia.Pikkuhiljaa blogiin alkaa kuitenkin taas ilmestyä uutta materiaalia. Ja tästä se lähtee. Focaccia on helppo ja herkullinen italialainen leipä. Focaccia ei vaadi muuta kuin ainesten sekoittamisen ja paistamisen noin kahdentoista tunnin kuluttua. Mikä olisikaan helpompaa!

Focaccia Pugliesen eli apulialaisen focaccian salaisuus on taikinaan lisätty keitetty peruna, ja tässä taikinassa käytetty semolajauho, eli durumvehnäjauho. Lisäksi tarvitaan kirsikkatomaatteja, oliiveja (joita minulla ei sitten ollutkaan) ja oreganoa. Perinteisesti apulialainen focaccia paistetaan valurautapannussa ja se on muodoltaan pyöreä.

Koska nyt oltiin Suomessa, niin joustin alkuperäisestä ohjeesta sen verran että paistoin focaccia uunipelllillä ja jätin oliivit pois, koska niitä ei siis taloudesta löytynyt tällä kertaa. Jauhoina käytin kuitenkin Italian Herkut- kaupasta tilaamiani italialaisia jauhoja.

Italian Herkut- myymälä ja verkkokauppa Turussa myy aitoja italialaisia jauhoja. Tätä postausta varten olen saanut omista jauhoistani hiukan alennusta.

Tarvitset focacciaa varten:
50 – 100 g aktiivista juurta
350 g kylmää vettä
250 g semola- eli durumvehnäjauhoja
250 g vehnäjauhoja, mieluiten italialaista 00-jauhatusta
9 g suolaa
20 g hunajaa
100 g keitettyä ja jauhettua perunaa
Sekoita kaikki aineet keskenään ja jätä huoneenlämpöön n. 12 tunnin ajaksi.

Peruna on helppoa saada taikinaan sopivaan muotoon puristamalla se esim. metallilävikön läpi.

Kun taikina on yön tai päivän aikana kaksinkertaistunut niin kumoa se oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille, uunipellin päälle. Käännä taikina öljytyillä käsillä toisinpäin, jotta saat kulhossa päällimmäisenä olleen taikinan myös uunipellille pintapuoleksi. Laita päälle kirsikkatomaatin puolikkaita ja oreganoa.  Lisää pinnalle myös hyvälaatuisia ja hyvänmakuisia oliiveja. Anna kohota vielä huoneenlämmössä tunnista pariin tuntiin. Paista 225 ° C:ssa 25-30 min.

Focaccia uuniin menossa. Paista 225 ° :ssa noin puoli tuntia.

Nauti herkusta!


2 vastausta artikkeliin “Focaccia Pugliese”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön tällä sivustolla more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sulje