Viisi vinkkiä vehnähapanjuurella leipovalle

Tässä sinulle viisi vinkkiä helpottamaan hapanjuurella leipomista.

1. Käytä juurenherätyspurkissa kuminauhaa merkkinä.
Kun juurta herätetään käyttöön, niin tavoitteena on saada ruokittu juuri kohoamaan kaksinkertaiseksi. Kätevä tapa merkata juuren pinta heti ruokinnan jälkeen on laittaa purkin ulkopuolelle kuminauha sille korkeudelle jossa juuri sillä hetkellä on. Kuminauhan avulla on helppo nähdä milloin juuri on kaksinkertaistunut.

Kuminauhalla on merkitty juuren korkeus astiassa heti ruokkimisen jälkeen.

2. Kun sinulla on tarpeeksi vahva juuri ja säilytät sitä jääkapissa, niin voit tehdä juuren ruokinnan niin, että laitat juuripurkin heti ruokkimisen jälkeen takaisin jääkaappiin. Sen ei tarvitse antaa tuplaantua huoneenlämmössä. Tälläinen ruokinta sopii silloin kun et aio leipoa vähään aikaan, mutta haluat pitää juuren kuitenkin virkeänä ja helposti käyttöön otettavissa.

3. Kun otat juurta käyttöön ja olet hiukan epäluuloinen sen suhteen, että onko se tarpeeksi vahva, niin laita lasiin vettä ja sen päälle lusikallinen juurta. Jos juuri kelluu veden pinnalla niin se on hyvässä pöhinässä.

4. Samalla kun lämmität uunin leivän paistoa varten, niin kuumenna uunissa iso teräskulho. Kulhon pitää olla niin suuri, että leipäsi mahtuu sen alle kunnolla. Laita leipä uuniin, ja kuuma teräskulho ylösalaisin leivän päälle ensimmäisen paistovartin ajaksi. Leipä pääsee nousemaan kosteassa kulhon alla mahdollisimman suureksi ennen kuin sen kuori alkaa kovettua. Tätä kutsutaan uuninousuksi. Kun 15 minuuttia on kulunut, niin ota kulho pois leivän päältä ja jatka paistamista normaaliin tapaan kunnes leipä on kypsä.

5. Leipä on helppo viillellä omatekoisella terällä. Osta paketillinen vanhanaikaisia partakoneenteriä ja taivuta terä esim. ohueen pensselin varteen, virkkuukoukkuun tai litteään puiseen take away-kahvin sekoitustikkuun.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön tällä sivustolla more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sulje