Kurssit

Juurella leivottu -blogi on keskittynyt hyvän, hapanjuurella leivotun leivän ympärille. Leivon vehnä- ja ruishapanjuurella pääasiassa leipää, mutta myös muita leivonnaisia. Leivonnassa käytän ainoastaan hapanjuurta, en koskaan teollista hiivaa.

Haluaisitko sinäkin oppia leipomaan herkullista ja terveellistä leipää jauhoista, vedestä ja suolasta? Ota yhteyttä ja räätälöidään sinulle sopiva kurssi. Pidän kursseja max. 150 km säteellä Lappeenrannasta. Tulevaisuudessa tulet löytämään täältä myös verkkokurssini.

Kurssien hinnat riippuvat osallistujamäärästä ja kurssipaikan etäisyydestä.

Tiesithän, että kuka tahansa voi osallistua kansalaisopistojen kursseille, eli sinun ei tarvitse asua ko kaupungissa voidaksesi tulla mukaan.

 Syksyllä 2019 on tulossa kurssejani:

Simpelejärven kansalaisopistossa Parikkalassa
Monipuolinen hapanjuuri – kurssi 21.9.2019
Kurssi on jatkokurssityyppinen, mutta voit tulla myös aloittelijana mukaan. Ota huomioon, että kurssimaksu ei sisällä hapanjuurileivonnassa tarvittavia tarvikkeita, ainoastaan käytettävät materiaalit eli jauhot ym. Jos haluat ostaa tarvikkeita, niin niitä on mahdollista ostaa kurssipäivänä.

Vehnäjuurileivonnan peruskurssi Kontiolahdella
Tällä kurssilla opit vehnäjuurileivonnan perusteet. Kurssi on suunnattu vasta-alkajille.  Kurssin hintaan sisältyy tarvikepaketti ja materiaalit. Halutessasi voit ostaa ylimääräisiä tarvikkeita kurssipäivän aikana.

Kiteen-Rääkkylän kansalaisopistossa peruskurssi 5.10.2019
Tämä kurssi kuten edellinen Kontiolahden kurssi.

Lappeenrannan kansalaisopistossa peruskurssi 19.10.2019
Tämä kurssi kuten edellinen.

Joensuun kansalaisopistossa kaksipäiväinen viikonloppukurssi 26.-27.10.2019
Kaksipäiväinen tehokurssi vasta-alkajille. Kurssilla leivotaan sekä vehnä- että ruisjuurella.  Kurssin hintaan sisältyy tarvikepaketti.

Joensuun kansalaisopistossa kaksipäiväinen viikonlopun jatkokurssi 16.-17.11.2019
Kurssilla leivomme erilaisia makeita ja suolaisia leivonnaisia vehnäjuurilla. Tarvitset perustiedot vehnäjuurileivonnasta ennen kurssille tuloa. Ota mukaan omia leivontavälineitä kuten raappa, viiltoterä, kohotuskoreja.

Kiteen- Rääkkylän kansalaisopistossa 21.-22.3.2020 hapanjuurileivonnan jatkokurssi. Kurssi on tarkoitettu henkilöille, joille hapanjuurella leipominen on jo hiukan tuttua. Kurssilla leivotaan mm. makeita leivonnaisia villihiivavedestä tehdyllä juurella, ja leipää kiinteillä juurilla.
Ilmoittautuminen alkaa myöhemmin.