Ota yhteyttä leipuriin

 

Tervetuloa leivän alkujuurelle. Ihminen on jauhanut siemeniä ja viljaa ja paistanut niistä veden kanssa leipää jo neoliittisella kaudella. Joka maassa on omat perinneleivät.
Tällä sivustolla neuvon sinua leipomaan hapanjuurella. Olen koulutukseltani ravintolakokki, mutta leipominen on ollut harrastukseni lapsesta saakka. Minulla on ollut oma lounaskahvila ja pitopalveluyritys, ja edelleen leivon jonkun verran tilauksesta.

Hapanjuurella leipomisesta innostuin ensimmäisen kerran jo nelisen vuotta sitten. Yritin silloin luoda vehnäjuuren Martin Johanssonin ohjeilla. Olin jostain löytänyt hänen kirjansa Juurevaa leipää ja se oli mielestäni todella mielenkiintoinen.

Juuri ei kuitenkaan onnistunut. En oikein edes muista mitä sen kanssa tapahtui, mutta muistan paistaneeni kaksi kertaa aivan hervottoman painavan ja tiukan ”leivän” joka ei kelvannut edes hevoselleni. Innostus lopahti.

Kunnes loppukesästä 2017 sain uuden kipinän Hapanjuurileipurit -ryhmästä. Yritin saada leipäkurssia aikaiseksi Lappeenrantaan, mutta se ei tuntunut kiinnostavan muita kuin minua. Päätin siis opiskella itse. Luin kirjoja, blogeja ja leivoin. Leivoin joka päivä monta erilaista taikinaa ja opettelin. Ja se oli ihanaa!

Huomasin, että samalla kun itse opiskelin, niin tulin opettaneeksi muutamaa ystävääni etänä ja muutamaa ihan kädestä pitäen. Se oli startti kursseilleni ja nyt niitä on säännöllisen epäsäännöllisesti Etelä- ja Pohjois-Karjalan alueella.

Haluatko sinäkin oppia? Ota ihmeessä yhteyttä sähköpostilla susanna@ juurellaleivottu.fi tai puhelimitse 044 7096909

Susanna