Kaksi pullaohjetta jatkokurssilta

Joensuun jatkokurssilla leivottiin paitsi erilaisia leipiä niin myös pullaa kahdella eri ohjeella. Toinen pullaohje sisälsi myös hiukan kuivahiivaa. Itse tykkään käyttää vähän hiivaa pullassa, koska se nopeuttaa prosessia ja estää pullasta tulemasta hapanta. Toinen ohje on kokonaan vehnäjuurella kohotettu pulla.

Hybridipulla juurella ja kuivahiivalla
Sekoita aamulla yleiskoneen kulhossa
200 g aktiivista mietoa juurta
400 g maitoa (noin 30-asteista)
200 g sokeria
400 g hyvää vehnäjauhoa
1 tl kuivahiivaa (n. 5 g)
Sekoita sekaisin ja jätä huoneenlämpöön 2-3 tunniksi. Siirry seuraavaan vaiheeseen kun alkutaikina kuplii.
Seuraavassa vaiheessa lisää kulhoon
1 tl suolaa
250 g jauhoja
kardemummaa
Sekoita 4-5 minuuttia yleiskoneen pienellä teholla.
Lisää lopuksi huoneenlämpöistä voita 150 g ja vaivaa taikinaa vielä 5-10 minuuttia yleiskoneen teholla 4-5
Anna kohota noin kaksinkertaiseksi huoneenlämmössä, muovaile pulliksi ja kohota vielä ennen paistoa.
Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa kypsäksi.
Yleensä prosessi kestää kaikkiaan n. 10-12 tuntia. Eli kun aloitat aamulla niin illalla saat nauttia läämpimäisiä!

Pikkupullat vehnäjuurella
40 g vehnäjauhoja
165 g maitoa
Keitä maidosta ja jauhoista paksu kiisseli.
Kaada kiisseli yleiskoneen kulhoon ja lisää joukkoon
480 g vehnäjauhoja
100 -200 g sokeria
210 g kädenlämpöistä maitoa
200 g juurta
6 g suolaa
kardemummaa
Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia yleiskoneen keskiteholla.
Anna kohota huoneenlämmössä ja muovaile pulliksi. Kohota huoneenlämmössä tai laita yöksi jääkaappiin. Voitele munalla.
Paista 225-asteisessa uunissa kypsiksi

Kummastakin ohjeesta tulee n. 12-16 pikkupullaa.

Olethan huomannut, että kohotuskoreja ja muita tarvikkeita on taas saatavana. Klikkaa tästä verkkokauppaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *