Banaanileipä / banaanikakku

Seuraatteko ulkomaisia leivontablogeja? Yksi omista suosikeistani on Perfect Loaf, josta tämäkin banaanileivän ohje on napattu. Ohjetta mukaillen paistoin tämän oman banaanieipäni.

Tarvitset
240 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl soodaa
125 jotain pähkinöitä, itse käytin mantelilastuja
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
125 g voita
125 g ruskeaa sokeria (fariinisokeria, ruokosokeria tms)
2 munaa
125 g aktiivista vehnäjuurta
3 kypsää banaania

kuva: Pixabay

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, ja lisää munat yksi kerrallaan voi-sokerivaahtoon. Vatkaa seos munien lisäämisen jälkeen kuohkeaksi.
Lisää muhennetut banaanit ja hapanjuuri. Tähän leivonnaiseen sopivat parhaiten todella kypsät banaanit.
Sekoita joukkoon kuivat aineet.

Tee taikinaan ura kun olet kaatanut sen vuokaan. Näin kakku kohoaa tasaisesti uunissa.

Voitele pitkä kakkuvuoka voilla, tai suihkauta siihen vuokasprayta. Kaada taikina vuokaan. Taikinaan kannattaa tehdä keskelle vako, jotta se nousee uunissa tasaisesti eikä valmiiseen leivonnaiseen tule ikävää kuhmua keskelle. Taikinan päälle voi ripotella vielä sokeria ja pähkinöitä jos haluaa.

Laita uuni kuumenemaan. Sopiva lämpötila kiertoilmauunissa on 160 ° C ja tavallisessa uunissa 180 ° C. Anna taikinan levätä vuoassa huoneenlämmössä sen aikaa kun uuni kuumenee, eli noin puolisen tuntia. Paista noin tunnin ajan. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla – jos tikkuun ei tartu taikinaa niin kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.

Nauti sellaisenaan tai paahdettuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *