Paras omenakakku

Joku kysyi joskus leipäkurssilla, että miksi kakkuun pitäisi käyttää vehnäjuurta. Se oli hyvä kysymys. Vehnäjuurta kannattaa käyttää kakkuun, koska se tekee viljasta helpommin sulavaa, ja elimistö pystyy hyödyntämään vehnän ravintoaineet paremmin, kun ne on fermentoitu juurella.

Hapanjuurella leivottu kakku on siis terveysruokaa, eikö totta?

Tähän mehevään kakkuun tarvitset

  • 150 g aktiivista vehnäjuurta
  • 60 g sulatettua voita
  • yhden munan
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl raakaruokosokeria, kookossokeria tai muuta ruskeaa sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa (Älä käytä leivinjauhetta. Soodan tehtävä kakkutaikinassa on paitsi kohottaa, niin myös neutralisoida happamuutta)
  • 1 tl (tai makusi mukaan enemmän) kanelia
  • 1,5-2 omenaa kuorittuna ja pieneksi kuutioituna

Kuorrutukseen tarvitset

  • 3 rkl pehmeää voita
  • 3/4 dl ruskeaa sokeria
  • 3/4 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 3/4 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kanelia
Raaka omenakakku ilman kuorrutusta. Omenakuutioiden on hyvä olla melko pieniä.

Sekoita kaikki kakun ainekset keskenään ja levitä voideltuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on n. 20 cm. Nypi kuorrutuksen aineet sekaisin ja levitä kakun pinnalle.

Omenakakku menossa uuniin.


Paista 200 ° C noin 35-40 minuuttia.
Tarjoile vaniljasokerilla ja kanelilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa kahvipöydän herkkuna.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *