Suklaakakku vehnäjuurella

Juuri taipuu moneksi. Olen nyt muutaman kerran leiponut suklaakakkua juurella, ja tämä viimeisin versio on nyt niin hyvä, että jaan sen teille

Ensimmäisessä vaiheessa sekoita keskenään
200 g aktiivista juurta
340 g kädenlämpöistä maitoa
350 g vehnäjauhoja
Jätä seos huoneenlämpöön 2-3 tunniksi. Taikina alkaa sinä aikana hiukan pullistua ja siihen ilmestyy muutamia kuplia.
Lämmitä uuni 175-asteiseksi ennen toiseen vaiheeseen siirtymistä.

Lisää taikinaan
250 g sokeria
225 g sulatettua ja jäähdytettyä voita
1 tl suolaa
50 g kaakaojauhetta
2 munaa
1 tl soodaa (älä käytä leivinjauhetta, soodalla on tärkeä tehtävä paitsi nostattaa kakkua, niin myös neutralisoida taikinan happamuutta).
Voit sekoittaa taikinan tässä vaiheessa myös yleiskoneella tai sähkövatkaimella.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on n. 26 cm.
Paista n. 40-60 minuuttia uunin alatasolla kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä esim. hammastikulla. Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.

Anna kakun jäähtyä mielellään seuraavaan päivään ennen täyttämistä. Leikkaa kakkupohja kahdeksi levyksi ja levitä kerrosten väliin esim. kirsikka- tai aprikoosihilloa ja suklaatäytettä. Itse käytin väliin ja kakun päälle Pullahiiren parasta suklaakuorrutusta, joka on aivan superhyvää ja helppo valmistaa & onnistuu aina.

Kakku on melko mureneva, joten sitä ei kannata leikata kovin moneksi levyksi. Yksi väli täytettä on tarpeeksi, koska kakku on hyvin täyteläinen ja mehevä. Kakun voi tarjoilla myös ilman täytettä ja kuorrutusta esim. kermavaahdon kanssa. Kakku säilyy hyvänä viileässä useamman päivän.
Nauti kohtuudella, jos pystyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *