Suklaa-pähkinäleipä herkutteluhetkiin

Toisinaan on ihanaa hemmotella läheisiään ja itseäänkin hiukan tavallisuudesta poikkeavalla aamiaisella.

Tämä suklaa-pähkinäleipä sopii yvin myös iltapäivän kahvihetkiin.

Taikina näyttää avaruusoliolta ensimmäisen taittelun jälkeen 😀

Taikinaan tarvitset
350 g vehnäjauhoja
10 g tummaa kaakaojauhetta (siivilöi paakut pois)
270 g huoneenlämpöistä kahvia tai vettä
70 g aktiivista vehnäjuurta
7 g suolaa

Sekoita taikinaksi ja jätä tekeytymään 30-40 minuutin ajaksi. Lisää sen jälkeen ensimmäisessä taittelussa:
70 g rouhittua tummaa suklaata (kaakaopitoisuus n. 70%)
50 g pähkinöitä makusi mukaan, esim. saksanpähkinät sopivat tähän hyvin.
Pähkinät voi myös jättää kokonaan pois. Taittele suklaa ja pähkinät taikinaan ja alusta sitä kevyesti, että saat lisäykset sekoittumaan paremmin taikinaan. Älä kuitenkaan murjo taikinaa vaan käsittele sitä hellävaraisesti.

Taittele seuraavien tuntien aikana vielä pari kertaa. Taittelujen välin tulee olla vähintään 30 minuuttia, että gluteeniverkko ehtii rentoutua ennen seuraavaa taittelua.

Muotoile leipä kohotuskoriin. Yritä saada suklaahiput ja pähkinät pysymään taikinan sisällä etteivät ne pala paistaessa. Kohota vielä hetki huoneenlämmössä jos taikina näyttää siltä ettei se ole vielä lähtenyt hyvin kohoamaan. Laita jääkaappiin yön ajaksi ja paista aamulla.

Lämmitä uuni 250 -asteiseksi, viillä leipä ja  laita se kuvun alle uuniin. Vähennä uunin lämpö samalla n. 225-asteeseen. Muista että paistolämpötila riippuu myös oman uunisi tehosta. Paista kuvun alla 15 minuuttia, ota kupu pois ja paista vielä 15-20 minuuttia kunnes leipä kopisee pohjasta.

Tarjoile tuorejuuston ja tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *