Välimeren leipä

Tuoksua, makuja, aromia! Herkullinen tuliaisleipä illanistujaisiin tai muuten vaan nautittavaksi vaikka sellaisenaan.

Taikina on normaali perusvehnätaikina, mutta nesteenä on käytetty tomaattimehua. Voit käyttää myös vettä.
100% laadukkaita vehnäjauhoja (500 g)
70 % tomaattimehua (350 g)
15-20% aktiivista vehnäjuurta (100 g)
1,4% suolaa (7 g, lisätään autolyysin jälkeen, voit halutessasi vähentää suolan määrää enemmänkin, koska oliivit ja juusto ovat suolaisia)

Sekoita taikina normaaliin tapaan, ja jätä puoleksi tunniksi autolyysiin. Autolyysin jälkeen taittele taikinaan suola ja yhteensä
2 dl kivettömiä oliiveja ja aurinkokuivatun tomaatin paloja + pari rkl tomaattien öljyä
1 tl Välimeren yrttisekoitusta tai makusi mukaan erilaisia kuivattuja tai tuoreita yrttejä
90 g raastettua voimakasta juustoa

Ensimmäisen taittelun yhteydessä alustin taikinaa varovasti jotta sain höysteet sekoittumaan taikinaan tasaisesti. Taikina on tosi napakka, ja en taitellut sitä enempää vaan jätin kohoamaan huoneenlämpöön kunnes se oli lähtenyt selvästi kohoamaan. Muotoilin yhdellä kertaa koriin kohoamaan yöksi ja aamulla annoin leivän kohota vielä huoneenlämmössä n. kaksi tuntia. Jos sinusta tuntuu että oma taikinasi kaipaa taittelua, niin taittele 1-2 kertaa lisää.

Oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja ja yrttejä

Lämmitä uuni 275 -asteiseksi, viillä leipä ja laita kuvun alle uuniin. Alenna lämpö n. 225 -asteeseen ja paista kuvun alla ensimmäiset 15 minuuttia, ota kupu pois ja paista vielä 15-20 minuuttia ilman kupua. Anna jäähtyä vähintään tunti ennen kuin leikkaat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *