Hapanjuuren kanssa touhutessa tahtoo väkisinkin tulla ns. ylijäämäjuurta, vaikka kuinka yrittäisi ruokkia vähillä jauhoilla silloin kun ei leivo. Etenkin jos on useampi erilainen juuri, niin tätä tapahtuu. Onneksi ylijäämäjuurta voi käyttää monin tavoin hyväkseen leivonnassa ja ruoanlaitossa.
Tänään tein todella helppoja suolakeksejä, jotka maistuvat vaikka juuston kanssa pienenä naposteltavana.
Kekseihin tarvitset
300 g ylijäämäjuurta
170 g vehnäjauhoja
70 g sulatettua voita
1/2 tl suolaa
Sekoita ja alusta aineksista kiinteä pallo, jonka annat levätä noin puoli tuntia. Kauli taikina suoraan leivinpaperin päällä ja ripottele sen pinnalle esim. vahvaa juustoraastetta tai sormisuolaa ja yrttejä. Leikkaa levy haluamasi muotoiksiksi pikkukekseiksi. Paista n. 20 minuuttia 225° C lämmössä. Tarkkaile keksejä paiston aikana, omat keksini uhkasivat palaa.
Ja maistuu erinomaiselle myös kun sipaisee vähän Nutellaa päälle 🙂
Tätä ohjetta olisin tarvinnut eilen, kun mietin mitä jämäjuurestani tekisin enkä lopulta tehnyt mitään 😅 ens kerralla ehdottomasti testiin, näyttää ja kuulostaa just hyvältä!
Tarviiko jämäjuuren olla tätä varten ruokittu? Mulla olis jämäjuurta jääkaapissa, mutta on ollut ruokkimatta siellä jonkin aikaa..
Hei, näihin crackerseihin sopii hyvin jämäjuuri
Todella hyvä resepti!
Kiitos, kiva että tykkäät! Hyviä leipomishetkiä!
Käykö merisuola kun ei sormisuolaa ole?
Olitkin varmaan oma-aloitteisesti käyttänyt merisuolaa 🙂 Anteeksi kun vastaus viipyi. Merisuola sopii hyvin.
Tää on hyvä ohje. Tänään tein jämäjuuresta. Tehtävä uudelleen, tuli niin hyviä 🙂
Voikohan nämä paistaa folion päällä kun ei leivinpaperia ole? Vai miten voisi muuten paistaa?
Mitenkähän nämä voisi paistaa ilman leivinpaperia vai voiko?
Aika hankalaa on ilman leivinpaperia. Saisitko hankittua leivinpaperia?
Kiitos. Minullakin on liian mont purkkia jääkaapissa, nyt löytyi vinkkiä, mitä tehdä niistä.
Täytyykö olla 225? Vähensin aikaakin melko reilusti ja silti paloi.