Crackers – ylijäämäjuuri käyttöön

Hapanjuuren kanssa touhutessa tahtoo väkisinkin tulla ns. ylijäämäjuurta, vaikka kuinka yrittäisi ruokkia vähillä jauhoilla silloin kun ei leivo. Etenkin jos on useampi erilainen juuri, niin tätä tapahtuu. Onneksi ylijäämäjuurta voi käyttää monin tavoin hyväkseen leivonnassa ja ruoanlaitossa.

Tänään tein todella helppoja suolakeksejä, jotka maistuvat vaikka juuston kanssa pienenä naposteltavana.

Kekseihin tarvitset
300 g ylijäämäjuurta
170 g vehnäjauhoja
70 g sulatettua voita
1/2 tl suolaa
Sekoita ja alusta aineksista kiinteä pallo, jonka annat levätä noin puoli tuntia. Kauli taikina suoraan leivinpaperin päällä ja ripottele sen pinnalle esim. vahvaa juustoraastetta tai sormisuolaa ja yrttejä. Leikkaa levy haluamasi muotoiksiksi pikkukekseiksi. Paista n. 20 minuuttia 225° C lämmössä. Tarkkaile keksejä paiston aikana, omat keksini uhkasivat palaa.

6 vastausta artikkeliin “Crackers – ylijäämäjuuri käyttöön”

  1. Tätä ohjetta olisin tarvinnut eilen, kun mietin mitä jämäjuurestani tekisin enkä lopulta tehnyt mitään 😅 ens kerralla ehdottomasti testiin, näyttää ja kuulostaa just hyvältä!

  2. Tarviiko jämäjuuren olla tätä varten ruokittu? Mulla olis jämäjuurta jääkaapissa, mutta on ollut ruokkimatta siellä jonkin aikaa..

Vastaa käyttäjälle Juulia Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *