Aamiainen englantilaiseen tyyliin

Kiireetön aamu, kahvia ja jotain hyvää aamiaiseksi, sanomalehti ja loistavaa seuraa.

Tee edellisenä iltapäivänä taikina
400 g haaleaa maitoa
60 g sulaa voita (ei kuumaa)
30 g sokeria
75 g vehnähapanjuurta
500 g luomuvehnäjauhoja
8 g suolaa
Sekoita aineet keskenään. Anna levätä 30-60 minuuttia, jonka jälkeen taittele kerran. Anna kohota huoneenlämmössä n. 6-8 tuntia, jona aikana taittelet taikinan muutaman kerran.
Laita yöksi jääkaappiin.

Seuraavana aamuna muovaile taikinasta pötkö, jonka jaat 12-16 osaan. Muovaile paloista hiukan littanoita pyörylöitä. Anna kohota 1-1,5 h tuntia huoneenlämmössä.

Kuumenna paistinpannu hitaasti keskilämpöiseksi (asteikolla 2-3 riippuen lieden tehosta) ja paista hitaasti kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Paista mieluummin hitaammin miedommalla lämmöllä kuin liian kovalla teholla. Muffinit palavat helposti ja jäävät sitten sisältä raaoiksi jos paistoteho on liian kova. Yleensä n. 4-5 minuuttia per puoli on sopiva aika. Jäähdytä. Tarjoa voin ja hillon tai tuorejuuston kera. Herkullista aamua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *